Az első lépések

Az első lépés álmai medencéjéhez a pontos tervezéssel kezdődik. Ki kell választani a leendő helyet, figyelembe véve a költségkeretünket és természetesen a jogszabályokat. Ne feledje, hogy egy medence hosszú távú kiegészítője lesz otthonának, ezért mindenképpen fordítson elég időt és energiát az előkészületekre!

#1 – Mire fogja használni a medencét?

Relaxálni szeretne, testmozgást végezni vagy szórakoztatni a családját és a barátait? A fő használati szempont eldöntése segít a medence elhelyezkedésének és stílusának kiválasztásában, hogy minél jobban megfeleljen az elképzeléseinek.

#2 – Vegye figyelembe a medencével járó anyagi vonatkozásokat!

A medence építése előtt fontos bekalkulálni az építés utáni költségeket is: a víz tisztán tartásához szükséges vegyszerezést, a kiegészítők árát és karbantartását, a téliesítést és a nyáriasítást.

#3 – Mérje fel a kert méretét és állapotát!

A méret mellett fontolja meg, hogy milyen a kert domborzata, a telek fekvése, a talaj összetétele és a kiválasztott területhez való hozzáférés az építési eszközök számára. Egy meredek lejtő vagy sziklás talaj speciális munkálatokkal járhat, ami emeli a költségeket.

#4 – Jól átgondolt design

Ha a fentieket megfontoltuk, jöhet a pontos tervezés. Földbe süllyesztett medence esetén, a medence méretén és formáján kívül más egyéb jellemzőit is megszabhatja: a belépőt, a világítást, a burkolatokat és a medence körüli területet.

#5 – Konzultájon szakemberrel!

Egy szakember a telek és az igények felmérése után pontos összeget tud mondani az építési és a karbantartási költségeket illetően. Az Ön elképzeléseivel és a szakember tapasztalatával álmai medencéjével gazdagodhat otthona!